Vuslat (2019)


VUSLAT -  REUNION

SINOPSIS

Aziz Korkmazer (Kadir Doğulu) bermimpi yang dia ditanam hidup-hidup. Dalam mimpi itu, dia nampak beberapa orang yang tidak dikenali yang hadir di pengkebumiannya. Namun, setelah terjaga, dia mula dipertemukan dengan satu persatu orang yang pernah muncul dalam mimpinya termasuklah, Feride Çaglar (Devrim Özkan).

Suatu malam, Feride dengan tidak sengaja telah menyaksikan pergaduhan yang melibatkan Aziz. Kejadian itu telah mengorbankan beberapa orang dan Feride menjadi saksi yang Aziz adalah pembunuhnya.


ULASAN

Dah tengok dah cerita ni sampai episod 8. Memang sangat nak tahu apa kaitan watak-watak ni dengan Aziz sebenarnya. Feride pun macam ada kena mengena dengan Aziz. Masalahnya, tak tahu apa kaitan mereka ni. Dot dot dah ada tapi tak boleh nak sambung dot dot tu jadi 'binatang' apa. Tu yang agak stress tu. Ini adalah antara sebab saya suka tunggu drama dah complete baru tengok. Kalau tak complete lagi, macam ni lah, tak sabar nak tengok misteri terbongkar. Agak-agaknya apalah 'binatang' yang akan keluar nanti. Drama ni dia drop piece by piece. Macam puzzle. Tak sabar nak tunggu puzzle ni lengkap.

Pak cik ni adalah watak yang paling 'disturbing'. Like who are yusss? Please tell me now!

Ada yang interesting pasal drama ni adalah diorang ada main satu permainan lama, antik. Tapi kalau tengok permainan tu hanya macam dam ular je sebenarnya. Cuma dam ular dia lebih cool, klasik dan ada content. Dadu dia pun style! Yang tak bestnya, diorang baling dadu sekali je semalam. Esok baru sambung main. Bila nak abis?

Ni ha Dam Ular tu, can you see the ular?

RATING: 8/10

YANG BEST: Misteri yang membuatkan penonton tak sabar untuk ia dibongkar. Watak utama yang Alpha Male tapi gentleman bila bercinta. Wanita yang berdikari dan tidak lembut-lembut pau kacang.

YANG TAK BESH: Cliche; isteri/mak yang mata duitan (sama macam cerita Adini Sen Koy), adik-beradik yang dengki (macam Kara Sevda)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Jemput Sembang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...